L’antic local de l’associació de veïns de La Salut Alta, al carrer Víctor Balaguer. David González

L’Associació de Veïns de La Salut Alta reclama l’espai que va perdre el 4 de gener, quan la Generalitat de Catalunya va desallotjar el local de l’entitat, al carrer Víctor Balaguer, per fer-hi treballs de reforma. A hores d’ara, les obres encara no han començat, i l’associació reclama tant a l’ajuntament com al govern català l’oportunitat d’accedir a un espai on treballar, ja sigui en el mateix local o en un altre equipament que hi ha al mateix carrer.

Segons un comunicat de la regidoria dels districtes 4 i 5, competència del socialista Pablo Hernán, el govern local no pot fer res davant d’aquesta situació. En paraules d’Hernán, “ni l’Ajuntament de Badalona, ni l’alcalde de la ciutat tenen cap mena de responsabilitat en el fet que la Generalitat decidís tancar l’esmentat local per fer-hi reformes”. Tanmateix, Hernán ha manifestat que no es pot cedir l’altre local del carrer Víctor Balaguer a l’associació perquè aquest espai ja l’estan utilitzant altres entitats.

Però fonts del Departament de Benestar Social de la Generalitat de Catalunya contradiuen la versió d’Hernán, i al·leguen que el govern català va actuar a petició de l’Ajuntament de Badalona. Segons Benestar Social, va ser l’Ajuntament qui va sol·licitar el canvi d’ús del local, i ha afegit que la Generalitat està oberta a trobar una solució a aquest conflicte.

A aquesta versió dels fets s’hi apunta el Partit Popular de Badalona. El regidor popular Miguel Jurado acusa l’ajuntament de “mentir sobre les seves responsabilitats en relació a la situació que viu l’Associació de Veïns de la Salut Alta” i afegeix que “de cap de les maneres l’Ajuntament pot sostenir que no té res a veure amb el procés que ha portat a l’Associació de Veïns de la Salut a ser desallotjada del seu local i a quedar-se sense seu”. Segons Jurado, el consistori badaloní i la Generalitat van signar un conveni que defineix un nou ús pel local, que passaria a acollir activitats relacionades amb la integració de la immigració i l’atenció als infants. Segons Jurado, aquest conveni materialitza l’expulsió dels veïns de la seva seu.

Jurado denuncia també “actituds sectàries” per part de l’Ajuntament de Badalona. I és que aquesta associació de veïns sempre s’ha mostrat bel·ligerant amb el govern badaloní, i ha sigut molt activa a l’hora de denunciar problemes de convivència al barri, en la línia del que està fent el Partit Popular a la ciutat. És per aquest motiu que l’entitat veïnal ha escrit una carta dirigida a l’alcalde de la ciutat, el socialista Jordi Serra, on manifesta que “només des d’una actitud ideològicament sectària s’entenen les mesures que ha pres”. La mateixa associació de veïns ha insinuat certa connivència en tot aquest procés fent notar en un comunicat que quan el consistori va signar l’acord amb la Generalitat, aquesta encarà estava en mans socialistes.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram