Els laterals de la C-31, al barri de Sant Crist. Redacció

Un grup de veïns afectats pel projecte de l’Àrea residencial estratègica (ARE) Sant Crist, impulsat per Alfons Lasso, han enviat una carta a la Defensora del Poble en funcions, María Luisa Cava de Llano, demanant-li que porti davant el Tribunal Constitucional el projecte de l’ARE Sant Crist perquè al seu entendre vulnera diversos preceptes constitucionals, entre d’altres, el d’un habitatge digne. Aquest no és el primer cop que aquest grup de veïns s’adreça a la institució del Defensor del Poble. També hi van acudir per demanar-li que recorri davant el TC la llei d’Urbanisme de la Generalitat, en un procediment en què el Defensor del Poble està encara estudiant la documentació presentada.

Un dels veïns afectats, Alfons Lasso, demana que es renegociï l’ARE en els termes que actualment està plantejat. Accepten que es faci el lateral de la C-31 però volen que es replantegin les actuals afectacions, que es mantinguin el màxim de cases que hi ha a l’actualitat, que no es construeixin pisos indiscriminadament ni un pàrquing sota una zona verda i que es mantinguin zones verdes “per no haver de creuar tot el barri per passejar als nostres fills”. Lasso explica que la majoria d’afectats són persones grans que “estan ja molt esgotades i resignades”. Són els més joves els qui protagonitzen les protestes i es reuneixen periòdicament. Coincidint amb el futur canvi de govern de la Generalitat, aquest grup de veïns ha sol·licitat reunir-se amb el tinent d’alcalde Ferran Falcó per intentar aturar l’ARE i fer que es faci el lateral amb un mínim necessari perquè hi hagi tres carrils i una vorera.

El mes de juny l’Ajuntament de Badalona i la Generalitat per mitjà de l’Institut Català del Sòl (Incasòl) van constituir un consorci urbanístic per promoure l’ARE Sant Crist i L’Estrella. El projecte de Sant Crist té una superfície d’1,44 hectàrees i una capacitat per acollir 176 habitatges potencials construïts amb diferents règims protegits.