El Parc del Gran Sol, on s’ha de construir el futur centre sanitari. Redacció

El Govern de la Generalitat ha aprovat en una de les seves darreres accions abans de finalitzar l’actual legislatura la construcció del nou Centre de Salut Parc del Gran Sol de Badalona. El pressupost total previst per a la construcció d’aquest centre, el qual se situarà al parc que porta aquest nom, a l’avinguda del Doctor Bassols a la seva confluència amb carrer d’Àsia, al barri de Llefià, s’acosta als 8,5 milions d’euros.

Gràcies a un conveni signat entre Ajuntament i Generalitat, el consistori avançarà la cons-trucció del nou equipament. Però perquè això s’arribi a produir, caldrà trobar el finançament necessari d’unes obres que la Generalitat pagarà en diversos terminis. En aquest sentit, el nou govern català, que encapçalarà Convergencia i Unió no serà cap impediment per construir el futur centre sanitari.

El solar on s’ubicarà el nou centre està situat a l’extrem sud del parc, a la plataforma més baixa de les dues que el formen, quedant soterrat respecte el ni­vell del parc. La seva construcció ha de descongestionar altres ambulatoris com ara el CAP de la Salut i serà imprescindible per donar una millor oferta de sanitat a la ciutat, on 23.000 usuaris es beneficiaran del nou centre.

Malgrat no posar cap termini per l’execució de les obres del nou CAP del Gran Sol, l’alcalde de Badalona, Jordi Serra, ha mostrat la seva satisfacció després que el Govern de la Ge­neralitat hagi aprovat aquest projecte tan important per la ciutat. Serra ha assegurat que la construcció d’aquest centre és “un altre pas endavant perquè l’assistència sanitària pública tingui una peça més que acabi de complementar la xarxa de centres sanitaris de Badalona que ja existeix a Badalona i que és molt important”.

La notícia ja va ser comentada en el torn de precs i preguntes de l’últim Ple Municipal, en el qual el president d’ICV-EUiA, Carles Sagués es va inte-ressar pels terminis dels quals Jordi Serra no en va voler revelar res més. “El més important és que la Generalitat avalarà el projecte malgrat el context econòmic negatiu en què ens trobem immersos”, va explicar Serra.

Per la seva banda, els veïns de Llefià es mostren molt satisfets per l’anunci de la inversió i consideren la construcció del nou ambulatori com un gran pas per millorar la qualitat de vida al barri. Tot i això, són prudents respecte les primeres previsions realitzades pel consistori que va fixar l’entrada en funcionament del nou CAP el 2013.

Jordi Serra mira més enllà i afegeix que “si a aquest nou equipament sanitari li sumem el projecte del futur CAP de Sant Crist i el final de les obres imminent de l’edifici de consultes externes de l’Hospital Municipal, en pocs anys Badalona haurà configurat un mapa sanitari molt complet”.