El regidor Mateu Hernández en una imatge d’arxiu. Foto: JxCat

El grup municipal de Junts per Tiana ha forçat la convocatòria d’un Ple extraordinari per demanar explicacions per l’escàndol “antidemocràtic” en els pressupostos participatius de Tiana. La polèmica va sorgir arran d’uns missatges que el regidor d’Urbanisme i Habitatge, Mateu Hernández, va enviar als veïns a través de diversos grups de Whatsapp, on feia una crida a la participació en el procés en favor d’una de les propostes i s’oferia a introduir manualment les dades personals de la ciutadania en el sistema.

La denúncia que van fer dels fets tant Junts per Tiana com l’exalcalde socialista Ferran Vallespinós va rebre una dura resposta del regidor i líder de JxCat. En un comunicat, Hernández acusa l’únic grup de l’oposició de “joc brut” i assegura que la crida a la participació i l’oferiment per “facilitar la votació” es va fer donada la “dificultat tècnica” del procediment.

El regidor assenyala que només han sortit a la llum una part dels missatges que va enviar i apunta que s’han fet “males interpretacions malintencionades”, donant a entendre que hi podria haver una manipulació de les votacions. “És una falta de consideració a la meva persona, la gent que em coneix sap perfectament que ni se’m podria ocórrer no traslladar rigorosament el vot que se m’indica per escrit”, conclou Hernández, que ja ha posat en coneixement de la Diputació tots els missatges per esclarir el cas i determinar la garantia democràtica dels pressupostos.

Des de Junts han decidit forçar el Ple extraordinari després de no rebre cap resposta oficial per part de l’alcaldessa.