Téllez va declarar el novembre de 2017. Foto: Jordi Pujolar / ACN

L’Audiència de Barcelona va absoldre dilluns el regidor de Guanyem Badalona en Comú Jose Téllez pel cas dels cartells sobre l’1-O que la Guàrdia Urbana va requisar a uns activistes d’Òmnium Cultural dies abans de la celebració del referèndum d’independència.

Com va recollir l’ACN, Téllez havia estat condemnat anteriorment per un jutjat penal a pagar més de 4.000 euros per un delicte de desobediència, ja que el jutge va considerar que el regidor havia retirat els cartells requisats d’un cotxe de la Guàrdia Urbana sense el permís dels agents. El regidor va recórrer la sentència i finalment va ser absolt per l’Audiència.

Téllez va agrair a les persones i entitats el suport que li han donat durant el procés judicial en una concentració que es va fer dilluns a la plaça de la Vila. El regidor va mostrar agraïment també a través d’un missatge a Twitter i de forma irònica a l’agrupació local del PP, la qual va posar la denúncia davant la Fiscalia.

LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ
En declaracions a Badalona Comunicació, el regidor popular Miguel Jurado va assegurar que acatarien la sentència, tot i que no la compartien. “Jo mai no intervindria en contra de l’autoritat d’uns policies que estan treballant”, va assenyalar Jurado.

L’Audiència, però, va considerar a la seva sentència que els policies no van fer cap “requeriment exprés” cap a Téllez perquè no agafés el material requisat que hi havia dins el cotxe policial. A més, a la resolució judicial s’estableix que els cartells s’emmarcaven dins de “l’àmbit de la llibertat d’expressió” i, per tant, no podien entrar dins els paràmetres de les ordres que va fer la Fiscalia als cossos policials de retirar tot el material preparatiu del referèndum de l’1 d’octubre de 2017.

EL CAS, AL JUDICI DELS ‘PRESOS’
Els agents policials implicats en aquest cas van haver de declarar dimarts passat al judici que es fa aquests dies als polítics i activistes independentistes al Tribunal Suprem, a Madrid. Un dels caporals va manifestar al judici que no van fer res per impedir que Téllez recuperés els cartells requisats que hi havia al cotxe perquè “evitar-ho hauria provocat una situació pitjor”, segons va publicar l’ACN.