L’acte es farà dissabte al Museu d’Història de la Immigració. Foto: MHIC

El Museu d’Història de la Immigració de Catalunya (MHIC), ubicat a Sant Adrià, farà aquest dissabte una jornada de reflexió sobre la situació actual dels menors estrangers no acompanyats (MENA). L’activitat se celebrarà en el marc del Dia Internacional de les Persones Migrades.

Durant la jornada es realitzaran tres ponències en les quals professionals de diversos sectors tractaran tots els aspectes relacionats amb la situació i la gestió de l’acollida dels joves sense referents familiars que arriben a Catalunya. Després de cada xerrada, el públic podrà fer les seves aportacions al debat.

La periodista del diari Ara Cristina Mas parlarà sobre l’entorn dels MENA, mentre que el director del Servei de Protecció S.P.E. Kirikú, Hèctor Rubies, explicarà les accions que duen a terme per protegir aquests menors.

La primera ponència, però, serà a càrrec del president de l’associació Noves Vies, Albert Parés, que tractarà sobre la situació legal d’aquests joves estrangers.

SENSE ASSESSORIA LEGAL
Parés ha explicat a Línia Nord que els principals problemes legals dels MENA els troben a l’hora d’obtenir l’autorització de residència i el permís de treball, sobretot una vegada han fet els divuit anys i deixen d’estar sota la tutela de la Direcció General d’Atenció a la Infància i Adolescència (DGAIA). Parés ha assegurat que en molts casos els MENA només reben l’atenció immediata de la DGAIA, però no tenen cap assessoria legal.

“Molts menors acaben la tutela i no tenen encara la residència”, afirma Parés, el qual deixa clar que molts d’aquests joves es poden trobar en una situació d’irregularitat sobrevinguda quan arriben a la majoria d’edat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram