Imatge d’un dels moments de la persecució als policies a Tiana. Foto: cedida

Els Mossos d’Esquadra estan investigant els aldarulls que van tenir lloc la matinada de diumenge a Tiana després d’un dels concerts de la Festa Major de Sant Cebrià. La policia ha obert diligències per desordres públics, desobediència i atemptat contra agents de l’autoritat després de la publicació de diversos vídeos on es pot veure com un grup de joves llança ampolles contra una desena d’agents i els fa fugir corrents del lloc.

Les incidències haurien començat abans de la mitjanit i en ple concert de l’Orquestra Girasol al Parc Antic Camp de Futbol, amb llançament d’objectes i ampolles contra els músics. Malgrat els moments de tensió, el concert va poder finalitzar amb normalitat, però cap a les quatre de la matinada es va rebre l’avís d’un possible apunyalament a la zona. Agents de Mossos d’Esquadra i de la Policia Local de Tiana es van desplaçar al lloc i van ser rebuts per una multitud de gent amb actitud hostil.

Aleshores van començar els llançaments de pedres, ampolles i llaunes contra els agents, que van optar per fugir corrents carrer amunt perseguits per un grup de joves amb actitud desafiant. Finalment, no es va produir cap assistència sanitària per apunyalament a la zona del Parc Antic del Camp de Futbol per part del SEM. Sí que dos agents de la Policia Local de Tiana i un tercer agent de la Policia Local de Montgat van quedar ferits lleus per l’altercat.

L’Ajuntament de Tiana ha condemnat els aldarulls i ha assegurat que el “comportament vandàlic i incívic d’una minoria de gent” ha ofert una imatge que no representa els habitants de la població. “Reiterem tot el nostre suport a la Policia Local de Tiana i als agents que es van desplaçar des de Montgat, així com al cos de Mossos d’Esquadra i a tots els treballadors municipals”, ha apuntat el consistori.