L’SFP demana la repetició de les proves d’ascens. Foto: Arxiu

L’Ajuntament de Badalona iniciarà una investigació “interna i reservada” sobre les proves d’ascens a caporal de la Guàrdia Urbana celebrades l’octubre de 2014, tal com ha confirmat una font municipal a Línia Nord. La decisió arriba després que, tal com va avançar El Periódico, el consistori hagi rebut una còpia de la comanda de les plaques identificatives fetes per als agents que es presentaven a les proves.

El consistori considera que aquest document representa un “indici que pot induir a pensar que les proves no van ser netes”. I és que el document reflecteix com les plaques identificatives de set aspirants a caporal van ser encarregades el 17 de setembre de 2014, mentre que les proves no s’havien de realitzar fins a l’octubre. D’aquests set, sis aspirants van passar els proves i, per tant, van començar a exercir de caporals mentre que l’aspirant restant no va superar el procés.

CONCLUSIONS PÚBLIQUES
La mateixa font municipal explica que un cop finalitzi la investigació interna, l’Ajuntament exposarà les conclusions públicament. En el cas que el consistori apreciï delicte, recorreria a l’autoritat judicial corresponent i obriria un expedient sancionador intern als responsables municipals que tinguin implicacions. En aquest sentit, la persona que va realitzar la demanda de plaques identificatives va ser l’aleshores cap de la Guàrdia Urbana.

Pel que fa a hipotètiques implicacions del govern de Xavier García-Albiol, la font municipal es mostra prudent i assegura que l’Ajuntament les analitzarà si algun dels investigats justifica la seva implicació a través d’“ordres superiors”.

UN SOBRE PER SOTA LA PORTA
L’Ajuntament ha rebut la còpia de la comanda de plaques identificatives dels caporals a través del Sindicat de Funcionaris de Policia (SFP). Al seu torn, L’SFP va rebre el document de forma anònima. “Algú va fer passar un sobre per sota la porta del despatx que tenim a l’Ajuntament amb la còpia a dins”, explica un representant del sindicat, que es mostra convençut del caràcter fraudulent que van tenir les proves d’ascens de l’octubre de 2014.

Per la seva banda, el PP argumenta que la sol·licitud de plaques identificatives era per a una promoció anterior d’agents que ja eren caporals interins abans de realitzar les proves d’octubre. És a dir, segons els populars, l’encàrrec de plaques era independent dels resultats que els aspirants a caporal obtinguessin a l’examen, ja que la seva situació laboral ja requeria aquestes identificacions. “Si l’encàrrec hagués estat per a totes les persones que van aprovar, haurien de figurar el nom de tots els que van superar les proves, i no és el cas”, argumenta el regidor del PP, Miguel Jurado.

Una explicació que no comparteix l’SFP. “Els caporals interins ja tenien un número que els identificava com a tal. Van encarregar una reposició de plaques”, afirma el representant del sindicat, que confia que la investigació de l’Ajuntament conclogui amb la repetició de les proves. El consistori, però, ho preveu complicat.”Per això seria necessari que la justícia considerés col·laboradors necessaris els caporals ascendits”, assenyalen fonts municipals.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram