Alumnes de l’Institut Santa Coloma fan classe al carrer aquest dilluns. Foto: @aitorblanc (Twitter)

Una classe a l’asfalt del carrer. Aquesta és l’original protesta que van impulsar aquest dilluns les famílies de l’Institut Santa Coloma per reclamar la instal·lació dels mòduls prefabricats pendents. L’objectiu de l’acció reivindicativa era visibilitzar les precàries condicions amb les quals han hagut d’iniciar el curs els alumnes d’aquest centre ubicat a la zona de Can Zam.

El retard en la col·locació dels mòduls per part de la Generalitat ha provocat que només els estudiants de primer i segon d’ESO puguin acudir al centre per fer classe. Pel que fa a les línies de tercer i quart, els alumnes han hagut de començar l’any escolar a la seu colomenca de l’Escola Oficial d’Idiomes, tal com ja va passar durant el primer mes del curs 2019-2020.

La previsió és que els barracons arribin la setmana que ve i que es pugui recuperar l’activitat normal al centre a l’octubre. Des de les famílies, però, reclamen també al govern català que no faci marxi enrere i que aprovi les línies de Batxillerat a les quals es va comprometre quan l’institut va començar el seu recorregut fa només quatre anys.