L’alcaldessa Cañete i les autoritats de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, a la inauguració. Foto: AMB

El passat divendres 15 es va inaugurar un nou tram de carril bici de 500 metres de llarg. Discorre pel carrer del Tibidabo, entre el carrer d’Extremadura i la rotonda de l’Arc, a Sant Adrià.

A la inauguració van assistir l’alcaldessa Filo Cañete i el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Antoni Poveda. L’alcaldessa Cañete va assegurar que el nou tram de carril bici és una mostra de l’interès del consistori en “construir model de ciutat, potenciar la salut, el medi ambient i la mobilitat sostenible”. Les obres van començar el passat setembre i han costat més de dos milions d’euros.

El tram pertany a l’eix 3 de la Bicivia, executat al 73% segons assegura l’AMB, que acabarà comunicant el Prat de Llobregat i Montgat. La xarxa Bicivia va augmentar un 49% d’usuaris entre 2019 i 2021, segons les dades de l’AMB. L’ens assegura que la següent fase d’ampliació del carril bici haurà de connectar amb Badalona.

Les connexions, però, no són encara completes als trams ja inaugurats: “Sembla un carril que no uneix res, si vas per la rambla de Guipúscoa, el carril bici desapareix un tram abans”, denuncia Albert Garcia, membre de l’entitat Amics de la Bici. En general, des de l’associació advoquen per un canvi de paradigma en què la mobilitat a motor sigui substituïda: “No calia tota aquesta obra, sinó crear un carril bici a peu de calçada i amb una separació física per donar seguretat”, opina Garcia.

WhatsApp