Pati escola Norai

El nou pla municipal preveu reformar el pati de l’escola Norai. Foto: Norai

La reforma de les escoles Norai i Salvador Espriu són dos dels projectes principals del nou Pla d’Acció Municipal (PAM) de l’Ajuntament de Montgat. La proposta de l’executiu encapçalat per Andreu Absil va ser aprovada a mitjans de novembre i pretén ser el full de ruta que estructuri les polítiques del consistori fins al final del mandat el 2023.

Entre les diferents iniciatives que recull el pla destaca una forta inversió en els equipaments municipals, un punt que comprèn la reclamada ampliació del pati de l’Escola Norai i la redacció del projecte de reforma del col·legi Salvador Espriu. El consistori també preveu millorar les instal·lacions de la Biblioteca Tirant lo Blanc, culminar les obres al Casal de Gent Gran Joan Maragall o l’adquisició i reforma de l’edifici de Can Gel per ubicar les entitats culturals del municipi.

Pel que fa a l’espai públic, el govern local aposta per invertir en l’adequació de diversos carrers i places i en la millora de l’accessibilitat a les parades d’autobús i de l’enllumenat públic. En el marc de les polítiques per augmentar la seguretat dels vianants i afavorir la pacificació del trànsit en la trama urbana, l’administració pretén col·locar dos semàfors per consolidar la xarxa de camins escolars i invertirà en la compra de dos radars pedagògics com el que està ubicat al Camí Ral, on la seva utilitat ha despertat força discussió a les xarxes.

Cal recordar que des de l’oposició es va criticar en l’últim Ple la manca de voluntat municipal per fer partícips la resta de grups de l’elaboració tant del PAM com del pressupost per al 2022.