Trobada RUDICEL

Imatge de la trobada de la xarxa RUDICEL a Almeria. Foto: Ajuntament

La tinenta d’alcaldia, Patry Jiménez, i la directora de polítiques d’alcaldia, Inma Moraleda, van assistir el passat dia 12 a la reunió anual, celebrada a Almería, de la RUDICEL, la xarxa de la Unió Iberoamericana de Municipalistes de Cooperació Internacional al Desenvolupament Local.

“L’objectiu d’aquesta xarxa és fomentar la cooperació entre les administracions del món local per millorar les capacitats dels càrrecs electes i els tècnics a escala llatinoamericana”, explica Inma Moraleda. La xarxa incideix en l’intercanvi d’experiències, la generació d’aliances i els agermanaments entre governs locals iberoamericans.

L’alcaldessa Núria Parlon és la vicepresidenta de RUDICEL, el que suposa un reconeixement a la importància i la transversalitat que té la cooperació a la ciutat, sosté l’Ajuntament.

La reunió d’Almería va servir per donar compte de les activitats que RUDICEL va dur a terme l’any 2021 i per aprovar el programa de treball per al 2022. A l’agenda destaca la sisena Cimera Iberoamericana d’Agendes Locals de Gènere, que acollirà Santa Coloma del 18 al 21 d’octubre d’aquest any: “Serà la primera vegada que la cimera es duu a terme a Europa, i estem molt satisfetes que sigui a casa nostra”, assegura Moraleda, que també és membre del comitè organitzador de la cimera.

A la cimera es tractaran temes d’igualtat i s’abordarà una agenda comuna: “RUDICEL aporta valor afegit al municipi, i ens permet formar part del disseny de polítiques de desenvolupament”, diu Moraleda.