Imatge d’una cadena humana en defensa de l’educació pública badalonina. Foto: Badalona es mou

El grup municipal d’ICV-EUiA ha denunciat recentment el procés de “privatització” que, a parer seu, està vivint l’educació pública badalonina.

Els ecosocialistes lamenten que “mentre es suprimeixen línies de P3 als centres públics, s’autoritzen augments de ràtio a les escoles privades concertades”. El president del grup municipal, Carles Sagués, considera que “és indignant el tracte de favor que dóna la Conselleria d’Ensenyament de la Generalitat a l’escola privada per davant de la pública, eliminant línies d’educació pública, mentre concedeixen augments de places concertades”, i recorda que els centres privats Maria Ward, al barri de Llefià, i el Pere Vergés, al Mas Ram, han estat autoritzats a augmentar la seva ràtio d’alumnes per aula. Un procés que es produeix al mateix moment que “Llefià es proposa tancar oferta pública”. Precisament fa poc s’ha conegut que el Consell Escolar Municipal, que ja no tenia previst reunir-se fins al setembre, ho farà el pròxim 17 de juliol. Una reunió que segurament servirà per tractar aquesta qüestió.

INICI DE CURS REIVINDICATIU

Fa pocs dies, l’AMPA de l’escola Baldiri i Reixac, el centre afectat pel tancament d’una línia de P3, es va reunir per tractar la qüestió. Tot i que la intenció de la Generalitat no ha variat i l’aposta pel tancament sembla ferma, res fa pensar que els pares tinguin la intenció de rendir-se. Tal com van informar a Línia Badalona fonts presents a la reunió, es va decidir que entre la primera setmana i la segona de setembre es pintarà un mural reivindicatiu al Parc del Gran Sol, on ja n’hi ha un en defensa de l’escola pública. Els assistents a la reunió també van lamentar que les obres de l’ascensor que va prometre la Generalitat després de la seva insistència segurament no hauran acabat quan comenci el curs, ja que encara no tenen data d’inici.