hopfestival

‘Kintsugi’, de la companyia Iron Skulls, es podrà gaudir el dia 1. Foto: HOP

Sant Adrià torna enguany a ser l’escenari del gruix de les activitats i els espectacles del Festival HOP. Fins al 7 d’octubre, la ciutat acull diverses propostes de dansa urbana, circ, art mural i música. “L’objectiu del HOP és ajudar els artistes locals emergents i portar la cultura als barris de la ciutat”, diu el director del festival, Juan Carlos Regidor.

El Festival HOP va néixer l’any 2011. “Durant tot aquest temps l’Ajuntament sempre ens ha donat suport, i estem molt agraïts”, assegura Regidor. Són més de 10 anys fent xarxa a la ciutat, una part molt important del festival. “Fem sinergies amb altres entitats, amb equipaments municipals, i també amb escoles i instituts”, afegeix el director.

De fet, una de les activitats més destacades d’enguany ha portat la dansa als alumnes de l’Institut Escola la Mina. Va ser ahir dimecres, al Teatre Casal de Cultura. Es tractava d’una conferència visual sobre violència de gènere i xarxes socials a càrrec de Verònica Hernàndez i l’espectacle de dansa La Mari, d’Izaskun Ortega. “Va ser una peça catàrtica, en què la ballarina expressa la relació amb els seus pares; va ajudar els alumnes a reflexionar sobre com posicionem el nostre cos a les xarxes socials”, descriu Regidor.

El Bosc Encantat és potser la part més visible del festival per als veïns. Ja són més de 200 les columnes que sostenen la C-31, que llueixen color i formes, obra d’artistes locals i internacionals. El dia 2 d’octubre, al migdia, es farà una visita guiada pel Bosc, que per a Regidor és una mostra de com “convertir el gris en art”