El Ple de dimarts a l’Ajuntament de Tiana. Foto: Aj.

Nou capítol en el cas de les polèmiques obres del cinema a la Sala Albéniz de Tiana. El regidor de JxCat Mateu Hernández hauria rebut autorització verbal per part de l’equip de govern per instal·lar els cables de so a l’equipament deu dies abans de l’inici de l’actuació. Així ho va assegurar Hernández en la sessió del Ple celebrada dimarts, on també es va fer públic que el consistori ja ha retirat la discutida instal·lació d’àudio.

“En la reunió de govern del 4 de desembre vaig exposar la necessitat de posar els cables amb anterioritat als conductes d’aire. Tothom ho va entendre i se’m va donar l’autorització de paraula per col·locar-los. Tot l’equip de govern era coneixedor de la instal·lació dels cables més d’un mes i mig abans del que consta a la versió oficial”, va apuntar Hernández, que també va lamentar la retirada d’uns cables que no “condicionaven per res” l’espai.

El regidor de JxCat va rebre la rèplica instantània de l’alcaldessa Marta Martorell, que el va acusar de mentir: “Les seves afirmacions són mentida i no s’acosten ni s’adeqüen a la realitat existent”. El portaveu de Junts per Tiana, Isaac Salvatierra, va demanar un cop més l’inici d’una investigació per determinar qui tenia coneixement de les obres i va assegurar que, en cas de confirmar-se la versió d’Hernández, Martorell hauria de dimitir com a batllessa.

Sobre la retirada dels cables de la Sala Albéniz, el govern local va justificar la decisió argumentant que la seva instal·lació es va fer sense “autorització expressa” i sense seguir el procediment establert. També va detallar que l’actuació ha costat prop de 3.000 euros, que d’entrada assumirà el consistori.

A la sessió de dimarts també es van aprovar els nous pressupostos del 2021 gràcies al suport del grup de JxCat i malgrat la negativa de Junts per Tiana. Ambdues formacions, però, van coincidir en criticar que la proposta de l’equip de govern no es portés a aprovació en un ple extraordinari.