Guijarro és regidor de l’Ajuntament de Badalona des del 2015. Foto: ACN

L’alcalde en funcions de Badalona i candidat del PSC el passat 28M, Rubén Guijarro, ha afirmat que renunciarà a la seva acta com a regidor de l’Ajuntament de Badalona. Ho ha explicat avui al programa Badalona Matí, de Ràdio Ciutat de Badalona. Per calendari, ja que pròximament són les eleccions generals, l’exalcalde ha expressat que segurament assumirà l’acta i, aproximadament al setembre o a l’octubre es produirà el relleu al PSC.

En ser preguntat per la renúncia, Guijarro ha assegurat que ho tenia clar “des del primer moment” i ho va comunicar a la direcció nacional del partit i a la de Badalona. “Calen nous lideratges i noves maneres de fer política. Cal energia per fer l’oposició que s’ha de fer i jo, en aquest cas, no només en aquests 18 mesos com a alcalde sinó també com a regidor des de fa 8 anys, m’he buidat”.

El socialista ha afegit que sempre hi serà per aportar “el meu granet de sorra” i que estarà “encantat” d’ajudar al partit i a la ciutat “però ja no des de la primera línia de la política municipal”.

En contra d’un front comú d’esquerres

Sobre l’oposició i un possible front comú de les esquerres per combatre Albiol, s’ha mostrat partidari que cada formació defensi el seu propi projecte per tornar a connectar amb la gent. “Jo crec que la gent ja ha demostrat a les urnes quina opinió tenen de tot això. No té cap sentit. És molt millor democràticament fer un pas al costat i cadascú a casa seva que faci el que creu que ha de fer. El PSC ha de treballar en la reconnexió dels veïns i les veïnes”, ha assegurat Guijarro.

Pel que fa a la moció de censura a Albiol, ha assegurat que “electoralment no ha funcionat” però no se’n penedeix. “La tornaria a fer, per ètica, si veiés que el màxim representant de la ciutat està implicat en la trama d’apoderament en països fiscals”, ha dit el socialista.

L’encara líder del PSC no ha donat pistes sobre el seu relleu i ha traslladat aquesta responsabilitat a la direcció del partit.