Copa bàsquet

La taula rodona s’ha fet a l’Hotel Marina Badalona. Foto: Restarting

L’Hotel Marina Badalona ha acollit avui la taula rodona ‘Badalona és Copa!’, organitzada per l’Associació Restarting Badalona. El motiu, celebrar un debat sobre els beneficis de la designació de la ciutat com a seu oficial de la Copa del Rei de Bàsquet 2023. L’últim cop que la ciutat va acollir la Copa va ser fa 38 anys, la temporada 1984-1985.

El debat ha comptat amb les intervencions de la presidenta de Barcelona Global, Aurora Catà; del director de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga; del director de la Fundació Mobile World Capital, Carles Grau; del president de Restarting Badalona, Ferran Falcó; i de l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, que ha tancat l’acte a distància, a través de videoconferència. L’alcalde ha assegurat que “la Copa reuneix moltes de les coses que la nostra ciutat representa: esport, valors, treball en equip, competitivitat…”.

Els convidats han explicat les seves experiències professionals amb grans esdeveniments de molta significació a tota l’Àrea Metropolitana de Barcelona. L’aprenentatge dels casos de la Fira de Barcelona, del Mobile World Congress i de la Copa Amèrica de Vela seran de gran ajuda per tirar endavant l’organització de la Copa del Rei, han coincidit tots els participants al debat. Per concloure l’acte, Guijarro ha assegurat que la Copa és l’esdeveniment “més apropiat per iniciar una nova etapa a Badalona”.

L’Ajuntament va aprovar fa poc una ampliació del pressupost municipal de 2,7 milions per fer front a les despeses que generarà l’organització de la Copa.