Agents de la Guàrdia Urbana de Badalona en una imatge d’arxiu. Foto: ACN

Els agents de la Guàrdia Urbana de Badalona no han cobrat les hores extres que han realitzat durant els últims tres mesos. Aquesta és la situació que denuncia SFP-FEPOL, sindicat majoritari al cos, que assegura que es va acordar amb el consistori que els pagaments pendents arribarien a finals de setembre.

“No ens paguen les hores extres des del juliol. No entenem la demora i que ens donin llargues amb el pagament d’unes hores que sí que s’han treballat. Setembre és un mes complicat amb moltes despeses i molts agents esperaven amb candeletes aquests diners”, assenyalen des del sindicat, que apunta que els policies tampoc han cobrat la bonificació per productivitat dels últims dos mesos. Segons la secció sindical, aquests impagaments afecten la totalitat dels prop de 250 agents que conformen la plantilla del cos i en alguns casos concrets la xifra no cobrada ascendiria fins a gairebé 3.000 euros, en funció de les hores extres realitzades.

Per la seva banda, el govern local confirma aquest retard en els pagaments, però, assegura que els agents cobraran aquesta mateixa setmana la nòmina complementària pendent.

La Unitat Omega, a debat

Aquesta setmana també a tornada a primera línia el debat sobre la utilitat de la polèmica Unitat Omega. El regidor de JxCat, David Torrents, demanava precisament la dissolució d’aquest departament després que es produïssin recentment nous episodis de crema de contenidors al barri de Llefià.