Patinets elèctrics

Agents de la Guàrdia Urbana aturen una usuària de patinet elèctric. Foto: Jordi Pujolar/ACN

La Guàrdia Urbana de Badalona ha engegat una campanya de vigilància de l’ús dels vehicles de mobilitat personal, com els patinets elèctrics. Fins al dia 22, la policia local realitzarà controls extraordinaris de manera aleatòria i aplicarà sancions que poden anar des dels 100 i fins als 1.000 euros, depenent de la infracció comesa.

Les infraccions més habituals són no respectar els semàfors, conduir utilitzant auriculars, dispositius de telefonia mòbil o d’altres sistemes de comunicació, que fan que el conductor estigui cometent una infracció, que comporta el pagament d’una multa de 200 euros. Totes aquestes, infraccions que comporten el pagament d’una multa de 200 euros. A banda, conduir de manera temerària està multat amb 500 euros; i fer-ho si s’han consumit drogues, amb 1.000.

La irrupció d’aquests vehicles, i el fet que es puguin conduir sense cap formació o permís, ha provocat les queixes de molts veïns. L’any 2022, la Guàrdia Urbana va interposar més de 500 denúncies per ús inadequat dels patinets.