Un moment de la roda de premsa d’aquest matí de Guanyem Badalona en Comú i ERC. Foto: Guanyem

La coalició que formen Guanyem Badalona en Comú i ERC ha decidit, després de les respectives assemblees d’ahir, no donar el seu suport a l’actual alcalde en funcions Álex Pastor (PSC) en la sessió d’investidura de demà. La decisió implica que Xavier García Albiol, si no hi ha cap canvi d’última hora, serà demà el nou alcalde de la ciutat.

Les dues formacions ho han explicat aquest migdia en una compareixença conjunta de Dolors Sabater (Guanyem) i Oriol Lladó (ERC). Durant la seva intervenció, l’exalcaldessa Sabater ha defensat que la coalició que ella encapçala ha intentat fer tot el possible perquè es produís l’acord amb el PSC, però ha lamentat que els socialistes “no ens han volgut escoltar”.

Tot i això, Sabater ha volgut deixar clar que estan oberts a parlar de tot al llarg del dia d’avui per si hi pot haver algun canvi, tot i que ha admès que “és gairebé impossible” perquè els socialistes “no han estat gens receptius” durant les negociacions.

La situació, ha afegit Sabater, els porta a presentar-se a la sessió de demà amb la decisió de votar la seva candidatura. “Si aquesta ciutat acaba governada pel PP, no serà responsabilitat nostra”, ha dit. “El PSC s’ha de moure i li queden poques hores”, ha conclòs Sabater.

Per la seva banda, Lladó, que havia fet un tuit avançant la decisió pocs minuts abans de la roda de premsa, ha alertat que el PSC “està jugant amb foc” i ha fet una crida a la responsabilitat dels socialistes perquè reconsiderin el seu posicionament durant les hores que queden per al ple de demà.