Rubén Guijarro

Rubén Guijarro i dos dels regidors de Guanyem al ple d’investidura del batlle socialista. Foto: A.R.

El grup municipal de Guanyem Badalona En Comú no s’abstindrà en la votació del pressupost per al 2022 que tindrà lloc avui al Ple del mes de febrer. La reunió celebrada aquest matí entre els anticapitalistes i l’alcalde Rubén Guijarro per aconseguir un acord in extremis que permetés aprovar els comptes ha resultat infructuosa i, si no hi ha sorpreses d’última hora, la proposta del govern local no obtindrà els suports necessaris.

“No s’entén que el govern no defensi la seva pròpia proposta de pressupost cercant els acords necessaris per aprovar-lo, quan ho tenia tan fàcil. No ha sabut, o no ha volgut negociar”, assegura en un comunicat la formació, que acusa l’executiu liderat per Guiajrro “d’immobilisme”. Des de Guanyem es demanava al consistori que retirés de l’ordre del dia els comptes municipals per poder reprendre les negociacions i acordar una proposta conjunta que pogués tirar endavant.

La negativa del govern local a retirar el pressupost sembla abocar la situació a una possible qüestió de confiança, on l’executiu només necessitaria una majoria simple per poder aprovar els comptes. Sobre aquest escenari, els anticapitalistes adverteixen que “aquestes coses, a Badalona, les carrega el diable” i emplacen el consistori a tornar a portar una proposta de pressupost al Ple, però aquest cop negociada.