Vox incident Badalona

Dirigents de Vox l’acte d’aquest diumenge a Badalona. Foto: Guifré Jordan / ACN

El secretari general de Vox, Ignacio Garriga, va interrompre l’acte de Vox a Badalona celebrat aquest diumenge per encarar-se als manifestants independentistes que van protestar amb cassoles i crits antifeixistes durant tot el míting. El líder del partit d’extrema dreta va parar de parlar per “comptar els passos” que el separaven dels “totalitaris”, s’hi va apropar ràpidament i el van haver de separar del grup de persones contràries a la formació. Els Mossos d’Esquadra van formar un cordó policial durant la resta de l’acte per separar els assistents de la trentena d’antifeixistes. En un moment del seu discurs, va lamentar que els Mossos d’Esquadra no haguessin disparat “pilotes de goma” i donat “cops de porra” per dissuadir els contraris a la formació.

Garriga també va criticar la falta de “llibertat política” pel fet que, segons ell, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, “no hagi permès” fer actes a Vox sense separar les manifestacions contràries. El dirigent va titllar la protesta de “quatre energúmens” i els va acusar d’insultar i de “tirar pedres”. La trentena de persones que van aplegar-se a la Rambla de Badalona, just darrere del míting, van fer una cassolada, van xiular i van fer càntics com ‘Fora feixistes dels nostres barris’, sense que hi hagi constància de cap llançament d’objectes.

Vox demana el vot per aplicar el 155

Vox va reclamar el vot al Senat en un acte de campanya a Badalona perquè creu que en la pròxima legislatura “s’haurà d’aplicar l’article 155” de la Constitució, que estableix que la cambra alta és qui ha d’aprovar la suspensió d’una autonomia. L’eurodiputat de la formació d’extrema d