El PSC presenta una moció per impedir el tancament del Casal de Pares, anunciat per l’Ajuntament al gener

Adduint motius econòmics, el passat mes de gener, l’Ajuntament va informar del tancament del Casal de Pares i Mares. Ara, el PSC presenta una moció per impedir el seu tancament que es faria efectiu a partir del proper 31 de març. El Casal, que funciona des de l’any 2008, atén a prop de 800 nens i nenes de tots els barris de la ciutat. És un espai de trobada dedicat a la conciliació de la vida laboral i familiar.

EL TANCAMENT

Segons el PSC, “amb la decisió del seu tancament, el govern municipal del PP deixa en la estacada a moltes famílies al prescindir d’un centre únic a tota Espanya”. El Casal de Pares i Mares és avui en dia un centre dirigit per professionals i voluntaris dedicat a vetllar pels infants de Badalona realitzant tant una tasca educativa com de servei a les families.

“Amb l’excusa de la crisi, veiem com es retallen serveis essencials, en un moment en que moltes famílies de Badalona han de fer front a greus dificultats econòmiques, mentre el govern ignora les seves necessitats i l’ajut que suposa l’existència del Casal”, han afirmat des del PSC.

Davant del possible tancament del Casal, els seus defensors sostenen que “el govern municipal es mostra del tot insensible a les necessitats dels nens i nenes que viuen el casal com un espai d’il·lusió i alegria en uns moments d’especials dificultats”.

Segons el PSC, “el Casal té un cost de 54.000 euros l’any, o el que és el mateix, poc més de 65 euros per nen, un despesa poc important en el conjunt dels més de 150 milions d’euros del pressupost municipal”.