Les màquines enderroquen l’antic local de La Colmena a la plaça de la Vila el passat novembre. Foto: Salvem la Ciutat Vella

Tres entitats de Santa Coloma de Gramenet han unit forces per reclamar al consistori encapçalat per Núria Parlon més transparència i participació ciutadana a l’hora d’impulsar intervencions i nous projectes. En un manifest conjunt, la Plataforma Salvem el Barri Antic, l’Associació de Veïns Riu Nord i el Centre Excursionista Puigcastellar consideren que el govern local ha d’apostar per un model de participació “veritable i ampli” que estigui obert des del primer moment a les entitats i als barris afectats.

“Demanem a l’Ajuntament que s’acordi iniciar un debat públic per tal de definir els criteris i les propostes destinats a concretar les actuacions als nostres barris en allò que fa referència a l’espai públic als equipaments i a l’habitatge protegit i social”, assenyalen les entitats, que també demanen “informació rigorosa i transparència” a través dels mitjans de comunicació municipals. Les agrupacions situen l’obertura del parc de Can Zam i la reforma de la Ciutat Vella com a grans assignatures pendents.