El Ple de novembre a l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. Foto: Aj.

El Ple de novembre a l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet va aprovar amb el suport de totes les forces d’esquerres una moció per reclamar l’aturada dels desnonaments i una altra en defensa de la sanitat pública al municipi. En una sessió telemàtica celebrada dilluns, els grups van donar llum verda a les dues propostes -amb l’abstenció de Ciutadans en la primera- i també van presentar tres declaracions institucionals en commemoració dels dies internacionals per a l’eliminació de la violència contra les dones i de les persones amb discapacitat i pel Dia Universal de la Infància.

Un altre dels punts que va ser aprovat de forma inicial al Ple va ser la modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM) per a l’obtenció d’habitatge dotacional per a joves al Complex Oliveres. La proposta del govern local va rebre les crítiques de l’oposició per la poca informació facilitada a la resta de grups al respecte i es va tornar a posar sobre la taula la necessitat de comptar amb un pla d’equipaments. També van aixecar polèmica els punts on es presentaven les bases per a la convocatòria de tres places per a personal directiu i la proposta d’adjudicació i ampliació del servei de neteja municipal per discrepàncies entre el PSC i la resta de grups pel que fa al model impulsat.

En l’apartat de mocions -a més a més de les ja esmentades amb anterioritat- es va aprovar un manifest en suport al poble sahrauí davant l’escalada militar al Sàhara Occidental i es va donar suport a l’edició d’aquest 2020 del Correllengua per reivindicar la llengua com a eina de cohesió i integració social. En aquest sentit, l’única moció que no va rebre el suport necessari per tirar endavant va ser a presentada per Ciutadans amb la voluntat de rebutjar la “discriminació lingüística de l’espanyol a Catalunya i garantir l’educació en totes les llengües oficials de l’estat espanyol”. La proposta va comptar amb la negativa de la resta de grups del consistori.