Els exalcaldes de Barcelona Trias, Clos i Serra, amb Fèlix Riera. Foto: Foment

La Societat Barcelonina d’Estudis Econòmics i Socials de Foment del Treball ha posat en marxa des de fa poques setmanes la iniciativa ‘Rethink BCN’, que es va presentar el passat mes de març a la mateixa seu de Foment del Treball i que té com a objectiu fer créixer el debat, el diàleg i l’anàlisi sobre la regió metropolitana de Barcelona.

A l’acte hi van assistir una gran representació de la classe política i la societat civil barcelonina i catalana, com ara els exalcaldes de Barcelona Xavier, Trias, Joan Clos i Narcís Serra; el president d’Agbar, Àngel Simón, el del Grup Godó, Javier Godó o el de Barcelona Oberta, Gabriel Jené, entre molts altres. “L’objectiu és visibilitzar una de les nostres potencialitats des d’un punt de vista de país: la regió metropolitana de Barcelona, que ja existeix i formem part d’ella”, afirma l’editor i promotor cultural Fèlix Riera, que és el director de la Societat Barcelonina d’Estudis Econòmics i Socials.

MÚLTIPLES FRONTS
El debat que ‘Rethink BCN’ vol generar és molt ampli i abraça diferents fronts, tots ells d’actualitat a la regió metropolitana de Barcelona. Són la sostenibilitat, la mobilitat, la salut, la tecnologia, la innovació, l’educació, la indústria o la cultura, entre d’altres, per tal que sigui elements claus per al desenvolupament de tota aquesta zona.

L’activitat d’aquesta iniciativa s’organitza a partir de tres eixos: els cicles de reflexió i debat, entrevistes a diferents personalitats i un espai d’opinió ciutadana batejat amb el nom de ‘Fer ciutat’. Durant el mes de març i aquest abril ja s’han celebrat diferents trobades. De fet, avui mateix ha tingut lloc una taula de debat sobre la desigualtat.