Ferida Estudi 9

Fonts properes asseguren que no perdrà el braç tot i que inicialment no es descartava aquesta possibilitat. Foto: Mossos d’Esquadra / ACN

Una de les ocupes del local Estudi 9 de Santa Coloma desallotjat aquest dijous pels Mossos d’Esquadra ha resultat ferida greu després d’haver introduït el braç en un bidó amb ciment i ferralla per dificultar l’acció policial. Segons ha pogut saber l’ACN de fonts properes al cas, en un primer moment no es descartava, fins i tot, la possibilitat que la jove acabés perdent el braç, però finalment, afirmen les mateixes fonts que el podrà conservar. La noia ha ingressat a un centre hospitalari on és tractada d’aquestes ferides.

Aquesta nit 300 persones han protestat a Santa Coloma pel desallotjament, en una acció que ha acabat amb una càrrega policial i alguns danys a mobiliari urbà i aparadors, tot i que sense detinguts.

Barricades i vidres trencats

Durant la protesta contra el desallotjament i davant una forta presència policial, els manifestants han trencat vidres de comerços i han mogut desenes de contenidors formant barricades. En un moment, s’han enfrontat al cordó policial i els agents han carregat contra alguns participants. Després, la protesta ha quedat dispersada. Els Mossos d’Esquadra han donat per finalitzat l’operatiu a les 21.30 hores. No hi ha hagut detinguts, però sí tres persones identificades, segons informen fonts policials.

Manifestació Estudi 9

Foto: Laura Fíguls / ACN

La marxa, convocada per Santako antifeixista, ha començat a la plaça Manent de la ciutat. Un dels portaveus del col·lectiu okupa, Dídac Espí, ha explicat que la marxa es preveia pacífica i reivindicativa i ha demanat espais autogestionats per als joves.

Alguns manifestants han mogut contenidors i han trencat els vidres d’un supermercat

Poc després, els participants han començat a marxar pels carrers del centre, amb desenes d’agents i furgonetes dels Mossos d’Esquadra, que els barraven el pas per algunes vies.

A la Rambla, alguns manifestants han mogut contenidors i han trencat els vidres d’un supermercat. Després han continuat trencant vidres d’altres establiments, segons informen els Mossos d’Esquadra, i movent més contenidors al seu pas. En aquests moments de tensió i i ja allunyats de la Rambla, els Mossos han carregat contra els manifestants, que s’han dispersat pels carrers dels barris del Fondo i Santa Rosa. Les furgonetes han continuat circulant pels carrers durant una bona estona i l’helicòpter dels Mossos sobrevolava la zona.

Nou hores de desallotjament

El desallotjament d”Estudi 9′ havia començat a primera hora i s’ha allargat durant nou hores. Els últims dos okupes han sortit de l’espai passades les dues de la tarda, perquè havien introduït els seus braços a bidons de grans dimensions plens de ferralla i ciment.

Dins l’immoble hi havia quatre persones més: dues que no han ofert resistència i han marxat i dues més que s’havien amagat en un pati de llums innaccessible. Per treure-les ha estat necessari tirar a terra una paret. Amb tot, el desallotjament s’ha dut a terme sense incidents greus i no hi ha cap persona detinguda.