L’expresident del govern espanyol visita el pavelló de Llefià, acompanyat de José Montilla i Jordi Serra en el primer gran acte electoral.

Felipe González. Arxiu

El Pavelló Poliesportiu de Llefià acull el dijous 4 de novembre la primera gran convocatòria de la precampanya electoral per a les eleccions al Parlament del proper 28 de novembre. I ho farà amb un plat fort.

Felipe González serà al pavelló poliesportiu de Llefià a partir de les set de la tarda, on oferirà un míting acompanyat del president de la Generalitat, José Montilla i de l’alcalde de Badalona, Jordi Serra.

El barri de Llefià, per la seva gran densitat de població, s’esta convertint en un dels feus preferits dels partits polítics en aquesta precampanya, com ja va quedar demostrat amb la visita d’Alícia Sánchez Camacho a la plaça Trafalgar fa tot just dos mesos. Allà, el Partit Popular va realitzar una botifarrada enmig del ressò mediàtic que havia assolit la ciutat després de la visita de l’eurodiputada francesa, Marie Thérèse Sánchez Schmidt el 17 de setembre.

Aquest focus mediàtic continua mirant Badalona i a mesura que s’acostin els comicis, la ciutat acollirà un bon grapat d’actes polítics.

El nom escollit per inaugurar la seva precampanya a Badalona és l’expresident del Govern espanyol, Felipe González, qui fa pocs dies era de viatge oficial a Buenos Aires en els funerals per l’expresident Néstor Kirschner, al qui l’unia una estreta amistat.

Felipe González va ser president del govern de 1982 a 1996 i encara avui és un referent per al socialisme espanyol. Nascut a Dos Hermanas (Sevilla), Felipe González va liderar el PSOE des del 1974 quan va obtenir la secretaria general del partit al congrés de Suresnes, fins el 1997 any en què va ser rellevat per Joaquín Almunia. El 1982 va accedir al govern gràcies a la primera majoria absoluta de la democràcia espanyola i va governar ininterrompudament fins el 1996, any en què va perdre per uns casos de corrupció que sempre va negar estar-ne al corrent en el que es coneix com la “dolça derrota” dels socialistes.

La seva allargada ombra sempre ha estat present en el Partit Socialista i les seves intervencions en els mítings electorals solen ser les més esperades, i les més aplaudides. És precisament en períodes electorals quan la presència de Felipe González sempre és requerida per aixecar els ànims de les tropes socialistes i mobilitzar l’electorat de l’àrea metropolitana. En l’actualitat, Felipe González s’ha mostrat crític en algunes ocasions amb la gestió del president José Luis Rodríguez Zapatero però, quan toca, sempre tanca files amb el partit.