Esquerda bloc Pau

L’esquerda a la façana del bloc afectat per l’esfondrament. Foto: A.R

Els veïns de l’edifici del número 22 del carrer Granada tampoc podran tornar aquesta setmana a casa seva. Les set famílies d’aquest bloc del barri de la Pau de Badalona, que van ser desallotjades el passat 11 de març per l’esfondrament de part de la façana, hauran de seguir reallotjades en un hotel temporalment.

Així ho han confirmat a Línia Nord fonts municipals, que també han detallat que s’està treballant perquè els afectats puguin tornar quan abans millor als seus domicilis. De moment, els veïns no han pogut ni tan sols accedir a l’interior del bloc per recollir les seves pertinences, ja que primer s’ha de procedir a apuntalar l’edifici per evitar possibles nous esfondraments. Un cop enllestides aquestes obres de reforç, que podrien allargar-se al voltant de cinc dies, les famílies tindran llum verda per entrar a casa seva, però no podran quedar-s’hi a viure fins que no s’hagi estabilitzat l’estructura sencera.

A l’espera de rebre el vistiplau dels tècnics municipals, els afectats segueixen reallotjats temporalment en un hotel del municipi veí de Santa Coloma de Gramenet pròxim a la zona. Pel que fa a l’edifici, efectius de la Guàrdia Urbana de Badalona mantenen el carrer acordonat, des d’on encara és plenament visible la gran esquerda de grans dimensions que va provocar l’esfondrament en la façana frontal de l’immoble.

Un problema endèmic

Des de la Federació d’Associacions Veïnals de Badalona (FAVB) consideren que aquest no és un cas aïllat i emplacen les administracions competents a prendre mesures com l’elaboració d’un pla de barris que permeti identificar i resoldre els problemes estructurals que pateixen molts edificis antics del municipi.

Precisament, aquesta setmana està previst que se celebri una reunió entre representants de la FAVB i el consistori per tal de presentar el conveni amb el Consorci Metropolità de l’Habitatge (CMH) que anunciava la setmana passada el govern local i que hauria de permetre rehabilitar un miler d’habitatges de la ciutat.