Marc Luisa Tiana

En Marc i la Luisa, pares d’en Pol i impulsors de la iniciativa. Foto: Tot per tu

La vida de Marc Vivas i Luisa Salazar va canviar per complet el 27 de febrer del 2019. En Pol, el fill de només dos anys d’aquesta parella de Tiana, era diagnosticat amb un càncer. “Aquesta malaltia és considerada com a minoritària entre els infants i això fa que aquí no hi hagi tractaments que no siguin invasius i que s’administri als pacients medicaments d’adult”, explica Vivas, que després de fer les sessions de quimioteràpia a l’Hospital de la Vall d’Hebron va decidir portar el seu fill a Alemanya a la recerca d’un tractament de radioteràpia menys “tòxic”.

Gairebé tres anys després, aquesta família tianenca s’ha decidit a impulsar una recollida solidària de fons per avançar en la lluita contra el càncer infantil. En concret, els diners recavats aniran destinats al projecte de l’Institut de Recerca de la Vall d’Hebron que investiga tractaments preventius per aturar la reproducció de la malaltia en nens. “El 80% dels càncers infantils es curen, però els pacients supervivents tenen força efectes secundaris. Fa falta molta investigació i trobar nous i millors tractaments”, apunta Vivas, que es mostra agraït per la tasca realitzada pel personal sanitari de l’hospital barceloní i també per la gran acollida que ha tingut la iniciativa, que només fa tres setmanes que està en funcionament.

La recollida de fons impulsada per la família tianenca a través de la plataforma migranodearena.org ja ha superat els 4.500 euros previstos inicialment i va camí d’assolir en temps rècord els 9.000 euros marcats com a objectiu per abans del 2023.