tres xemeneies

El Hub Audiovisual, Digital i del Videojoc s’ubicarà a les Tres Xemeneies. Foto: Arxiu

El Govern ha aprovat la subscripció d’un conveni entre el Departament de Cultura i el Ministeri d’Hisenda i Funció Pública per al finançament del futur Catalunya Media City. Mitjançant aquest acord, l’Estat traspassarà 60 milions d’euros a la Generalitat en forma de subvenció per impulsar la primera part del Hub Audiovisual, Digital i del Videojoc que s’ubicarà a les Tres Xemeneies de Sant Adrià de Besòs. L’aportació estatal es podrà executar de forma plurianual fins al 2026.

Els 60 milions es destinaran a les primeres actuacions per fer realitat el complex, com ara la contractació i l’elaboració del projecte i de les obres de la Nau de Turbines, on s’instal·laran els diferents espais de formació, recerca i desenvolupament, i d’impuls a la innovació en l’àmbit audiovisual i digital.

Ampliació de les instal·lacions

L’aportació de 60 milions també ha de permetre iniciar la construcció de nous platós al Parc Audiovisual de Catalunya, a Terrassa, que ampliarà les seves instal·lacions, formant part del Catalunya Media City.

L’edifici ja és propietat de la Generalitat gràcies a la signatura durant aquesta setmana del conveni amb els ajuntaments de Sant Adrià i Badalona, i el Consorci del Besòs, d’acord amb el Pla director urbanístic de les Tres Xemeneies.

En aquests moments, s’està elaborant el Pla funcional del projecte Catalunya Media City, que es configura com a una iniciativa públic-privada amb la col·laboració del sector públic, les empreses, les institucions acadèmiques (universitat, formació, investigació i desenvolupament) i la societat civil.

TV3 estudia instal·lar-se al futur Catalunya Media City de les Tres Xemeneies de Sant Adrià