comissió

Imatge de la constitució de la comissió. Foto: Twitter (@guijarroruben)

Aquest dimarts l’Ajuntament de Badalona es reunia amb l’Ajuntament de Sant Adrià, el conseller de Territori Juli Fernàndez i la Coordinadora veïnal del Baix Besos per constituir la comissió sobre el futur de l’autopista C-31. D’aquesta manera, es satisfà un dels desigs de diverses entitats de la ciutat que fa temps que reclamaven que es posi en marxa la transformació d’aquesta carretera.

“Els esforços del govern i dels veïns i veïnes de Badalona comencen a donar els seus fruits. No pararem fins a eliminar la barrera física i social de l’autopista. Ho defensaré on calgui”, assegurava Guijarro. En la mateixa línia, l’alcaldessa de Sant Adrià, Filo Cañete, també valorava positivament aquesta comissió, ja que considera que l’autopista afecta la cohesió de les ciutats. “La C-31 és una infraestructura que divideix barris i genera distorsions al territori. Continuaré treballant per a eliminar aquesta barrera”, deia Cañete.

Pel que fa a les entitats, celebren la creació del grup de treball, però reclamen més participació veïnal en reconeixement als anys que fa que reivindiquen un canvi. “Benvinguda sigui aquesta comissió malgrat les restriccions habituals a la participació oberta dels moviments, d’entitats i de plataformes”, expliquen des dels Verds. “Per fi la Generalitat fa un primer pas per transformar l’autopista. Ja fa massa anys que patim la ferida”, asseguren des de Transformem la C-31.