Fuita d'Aigua Canyet

Imatge de la concentració celebrada al barri de Canyet. Foto: Twitter (@AVColliPujol)

Diferents entitats veïnals de Badalona, convocades per la Federació d’Associacions Veïnals de la ciutat, es reunien diumenge per exigir una solució per la fuita d’aigua de Canyet que malbarata 180.000 litres diaris d’aigua. Una incidència que va ser detectada el 2005 i que, 17 anys després, encara no s’ha posat remei.

Aquesta concentració arribava dos dies després que l’alcalde Rubén Guijarro es reunís amb el gerent d’Aigües Ter Llobregat, l’empresa responsable del servei. Les dues parts van assegurar en un comunicat que en “els propers dies” destinaran tècnics a treballar a la zona per determinar quina reparació es pot fer.

A més, recorden que la fuita prové de la conducció que connecta la planta potabilitzadora del Ter amb el centre de distribució de Trinitat. La reparació de la canonada, expliquen, està supeditada a la construcció del seu desdoblament, perquè l’actuació implica aturar el subministrament d’una de les conduccions més importants de l’àrea metropolitana.

“NO ÉS UNA FUITA D’AIGUA”

L’Associació Els Verds de Badalona nega que l’aigua que es malbarata a Canyet sigui d’una fuita. “Es tracta d’una concessió que va fer-se per destinar aigua a les masies de Torre Codina i Can Coll per ús agrícola”, explica Francesc Alfambra, membre dels Verds. L’ajuntament, assegura Alfambra, va adquirir Torre Codina i va construir un dipòsit per aprofitar l’aigua, però una part fa anys que es perd pel regueró de Canyet. Afegeix que es tracta d’un “delicte ecològic” que és responsabilitat del consistori solucionar-lo.