Membres de la Plataforma Sant Roc Som Badalona pengen una pancarta en una concentració recent per aturar un desnonament. Foto: Plat. St. Roc

Quatre entitats socials de Badalona han reclamat la convocatòria urgent d’un nou Consell Municipal de l’Habitatge per abordar la “inoperància” del govern local per afrontar la greu crisi que pateix la ciutat. En un comunicat conjunt, les agrupacions denuncien que el pròxim dia 9 de maig es podrien perdre una vintena de llocs de treball relacionats amb els serveis socials i l’habitatge i critiquen una gestió basada en “anuncis i comunicats que es dilueixen i s’obliden ràpid”, posant per exemple el pacte amb la SAREB per disposar de 256 pisos de lloguer social.

Al Ple celebrat dimarts, els grups de l’oposició es van sumar a la demanda de convocar el Consell de l’Habitatge i van instar el consistori a “treure del calaix” els 7 milions d’euros per a habitatge social que no es van executar del passat pressupost. Al respecte, el regidor Daniel Gracia va apuntar que des de l’inici del mandat ja s’ha convocat set cops el consell i que estan buscant vies alternatives per ampliar el parc d’habitatge públic.