Un repartidor d’àpats socials entrega una bossa amb aliments a una dona durant el confinament. Foto: Carola López/ACN

Diverses entitats han demanat a l’Ajuntament de Badalona que prengui mesures urgents per respondre a la situació d’emergència alimentària de moltes famílies de la ciutat causada per la crisi del coronavirus. En un comunicat conjunt, les plataformes denuncien la “lentitud” del consistori a l’hora de solucionar les necessitats de la ciutadania que han anat apareixent o s’han accentuat amb la propagació de la malaltia i amb el decret d’estat d’alarma del govern espanyol.

Segons apunten les agrupacions, les famílies de Badalona en situació de vulnerabilitat necessiten mesures “concretes i d’aplicació immediata” per superar aquesta crisi socioeconòmica. Entre les reclamacions que fan arribar al consistori encapçalat per Álex Pastor, les entitats demanen “més recursos econòmics i humans” per als Serveis Socials que permetin donar resposta a les demandes en alimentació de les persones necessitades, que s’habiliti un punt d’informació per clarificar possibles dubtes sobre com accedir a aquests ajuts i sobre el repartiment de les targetes amb les beques menjador i que es reclami més “celeritat” al Govern en la concessió de la Renda Garantida de Ciutadania.

“Considerem que es tracta de les mínimes mesures imprescindibles i que cal aplicar ja, per donar resposta a la realitat que es viu a la ciutat. No esperem que sigui massa tard i evitem noves complicacions”, conclou el comunicat, que ha estat firmat per la Plataforma d’Afectats per la Crisi, la PAH, la Plataforma Sant Roc Som Badalona, el Sindicat de Llogaters i FAMPAS Badalona.