Entenem

Moment de la recollida del premi d’Entenem. Foto: Twitter (@eugenirodriguez)

L’Observatori contra l’Homofòbia celebrava dimarts una entrega de premis amb motiu del dia contra l’LGTBI-fòbia. Una de les entitats premiades ha estat Entenem Santa Coloma per la seva tasca de visibilitat del col·lectiu LGTBI i sensibilització en temàtiques relacionades amb la diversitat afectiva sexual i de gènere.

“Som una associació que fem molta feina, però no treballem pels premis. Per això és molt emocionant quan et reconeixen la feina d’aquesta manera i més encara amb altres premiats que per nosaltres són referents”, explica a Línia Nord Xavi Villena, president d’Entenem Santa Coloma.

L’entitat va néixer el 2016 i és l’única associació LGTBI a Santa Coloma. Des de llavors, la seva tasca s’ha diversificat i les necessitats del col·lectiu també han intensificat l’activitat d’Entenem. De fet, des del passat mes d’octubre disposen d’un local en el qual s’organitzen tallers, exposicions i tota mena d’esdeveniments. “El local és un espai segur i el que volem és que els membres del col·lectiu hi passin temps i participin en les activitats que els hi proposem”, afegeix Villena. Darrere d’aquesta part més d’oci, hi ha una tasca que el president de l’entitat assegura “que no es veu” però que requereix bona part de la dedicació dels voluntaris de l’associació. Amb el final de la pandèmia, explica Villena, han començat a fer acompanyaments a les víctimes d’agressions a Santa Coloma. També formen part del Consell Nacional LGTBI de la Generalitat. La seva implicació ha convertit Entenem en un referent nacional i internacional, assessorant persones d’entitats d’arreu d’Espanya i, fins i tot, de Sud-amèrica.