Veïns protesten contra la instal·lació del centre. Foto: Jordi Bataller / ACN

La possible construcció d’un centre de primera acollida per a menors estrangers no acompanyats (MENA) al barri del Besòs de Barcelona ha generat enrenou a poblacions veïnes, com Sant Adrià de Besòs. Aquest dilluns, una trentena de veïns van protestar davant la seu del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, els quals finalment es van reunir amb el conseller Chakir el Homrani.

Com ha informat l’ACN, els veïns s’oposen a la instal·lació d’aquest centre temporal per a menors en un solar a l’avinguda Eduard Maristany (al costat de la Torre Telefónica) perquè consideren que a la zona hi ha molts “problemes d’inseguretat” i que “hi ha equipaments més necessaris a la zona, com residències d’ancians o guarderies”.

Altres mitjans com Crónica Global han arribat, fins i tot, a assegurar que l’alcalde, Joan Callau, hauria enviat una carta a la Generalitat demanant que es repensés la ubicació d’aquest centre. Al tancament d’aquesta peça, l’Ajuntament encara no havia confirmat la veracitat d’aquesta informació.

Des del Departament de Treball, però, han assenyalat a Línia Nord que la ubicació d’aquest equipament per als MENA encara no està tancada. Fonts del departament han apuntat que fa una setmana hi va haver una reunió de coordinació entre l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat, però que encara s’està treballant per definir l’espai.

Tot i això, des del departament remarquen que no es tracta d’un recurs residencial, sinó d’un equipament on els joves només hi estaran unes hores fins que la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) els trobi un allotjament definitiu.