La manifestació que exigia més escoles per a La Salut

La Salut és un dels barris de Badalona amb una presència més activa a les xarxes socials. A Facebook, concretament, podem trobar un grup anomenat “Los del barrio de La Salud y/o Llefià de Badalona”; amb gairebé 900 membres i unes 200 fotografies. Altres barris de la ciutat, com Bufalà, Llefià o Sant Roc, també tenen presencia a la xarxa, però els seus respectius grups no arriben als 500 membres.

Aquest grup, amb un aire marcadament nostàlgic, serveix per mantenir viva la memòria del barri, i fa referència a elements ja desapareguts com el cinema de La Salut on es feien sessions dobles, “el hoyo” o el col·legi franquista. A més, en aquest espai es poden trobar fotos, moltes d’elles en blanc i negre, d’un barri que ha canviat tant i tan poc en trenta anys. Una imatges, per exemple, dóna testimoni d’una manifestació veïnal que exigia escoles al barri, i que no es distancia molt d’altres protestes que han creuat el barri en els darrers anys.

El barri, en construcció

D’entre els temes de discussió més visitats, destaca el dedicat al “Colegio Nacional Francisco Franco”, o un del carrer Pau Piferrer. En aquests fòrums, molts badalonins intenten trobar amics d’infantessa, antics veïns i vells companys d’escola.

Un espai farcit de records i vivències personals que mira amb certa ironia un passat també gris: “Somos los supervivientes, los que entre los 70 y los 80 crecimos en el Barrio de la Salud de Badalona y no morimos en el intento”.