Parc del Gran Sol on s’instal·larà el nou CAP. Redacció

Volen el CAP per a finals de 2013 o, com a molt tard, principis de 2014. És l’objectiu de l’Associació de Veïns de Sant Mori de Llefià, que per boca del seu president Francisco Lillo ha reclamat que aquesta infraestructura sanitària, tan esperada i necessària pels barris de Llefià i La Salut, estigui a punt per aquestes dates. Però no tenen les garanties ara mateix i per això serà la principal pregunta que faran a la reunió que mantindran amb l’Ajuntament a principis de gener sobre l’ambulatori.

“Volem saber quan començaran les obres, i quan acabaran”, assegura el dirigent veïnal de Llefià. Vol saber, per tant, quan posaran la primera pedra però també la duració de les obres, tot amb l’objectiu que el CAP Gran Sol sigui una realitat el més aviat possible.

Francisco Lillo valora positivament que l’executiu tripartit, ara ja en funcions, aprovés definitivament el projecte, una de les seves últimes decisions executives. És motiu de satisfacció per a Lillo, que recorda que ha valgut la pena la lluita veïnal durant els últims 4 anys, amb manifestacions i reunions per aconseguir aquesta millora dels serveis sanitaris als dos barris, els més poblats de Badalona i, per tant, amb més volum de demanda d’atenció sanitària.

Per Francisco Lillo, l’arribada del nou govern de la Generalitat no suposarà cap retard addicional en l’execució de les obres i recorda que ara la pilota està a la teulada de l’Ajuntament.

No només assistiran a la reunió per saber la duració de les obres, sinó que les entitats veïnals també preguntaran quines especialitats mèdiques tindrà el nou CAP. Volen que es faci un estudi sobre les necessitats dels dos barris i que, en conseqüència, el nou CAP pugui oferir serveis per atendre’ls.

INFORMACIÓ ALS VEÏNS

Una vegada celebrada la reunió, les associacions veïnals volen mantenir informats als seus veïns i de la comissió de sanitat actualment en funcionament sortirà una comissió de seguiment que amb reunions periòdiques analitzarà el desenvolupament de les obres i el compliment dels terminis previstos.

El solar on s’ubicarà el nou centre està situat a l’extrem sud del parc Gran Sol, situat a l’avinguda del Doctor Bassols a la seva confluència amb carrer d’Àsia, al barri de Llefià, a la plataforma més baixa de les dues que el formen, quedant soterrat respecte el nivell del parc. La seva construcció, que costarà uns 8,5 milions d’euros, ha de descongestionar altres ambulatoris com el CAP de la Salut i serà imprescindible per donar una millor oferta de sanitat a la ciutat, on 23.000 usuaris es beneficiaran del nou centre.