Un dels edificis afectats per la segona fase del Pla Especial de Reforma Interior del nucli antic de Santa Coloma. Foto: Salvem La Ciutat Vella

La Plataforma Salvem la Ciutat Vella presentarà recurs de reposició pels enderrocs al nucli antic de Santa Coloma de Gramenet. L’agrupació veïnal ha pres aquesta decisió després que l’Ajuntament desestimés les al·legacions contra l’aprovació dels projectes per enderrocar les cases afectades per la segona fase del Pla Especial de Reforma Interior (PERI) que va interposar l’entitat.

Segons denuncien des de la plataforma, la negativa del consistori va tenir lloc el passat mes de maig, en ple període d’estat d’alarma, fet que no els va permetre reaccionar i els va deixar “indefensos”. “Creiem que fer-ho així, en confinament i amb tots els serveis tancats al públic, no ha estat adient. A més, tampoc vam tenir accés a l’expedient municipal”, apunten els veïns. Malgrat aquest nou revés, l’entitat no sembla disposada a donar el seu braç a tòrcer i la setmana passada es va reunir amb la Defensora de la Ciutadania local per exposar-li el cas i estudiar els pròxims passos a seguir.