El carrer de Coll i Pujol patirà una important transformació urbanística. Montse López

L’Associació de Veïns de Coll i Pujol va sortir esperançada de la primera reunió mantinguda amb el govern local, el passat dimarts, on s’havia de decidir si es creava una comissió participativa. L’entitat veïnal vol que se’ls tingui en compte a l’hora de prendre decisions sobre com ha de ser el barri de Coll i Pujol en un futur, sobretot en qüestions com les conseqüències de l’arribada del Corte Inglés al solar de Can Llamas o el procés de creació de l’ARE de l’Estrella. Durant la reunió (a la qual hi van assistir els tres responsables del govern: Jordi Serra, Ferran Fal­có i Mateu Chalmeta), el govern local es va comprometre a crear un full de ruta que estableixi tot el procés de canvi que viurà Coll i Pujol d’ara endavant. El vicepresident de l’Associació de Veïns de Coll i Pujol, Francesc Barriga, ha explicat a Línia Ba­dalona que la seva intenció és que “la veu del barri arribi a la Casa Gran” i “debatre les qüestions que influeixen al barri amb consens i participació” evitant que “les coses se’ns donin fetes”.

Els canvis urbanístics que patirà el barri amb l’arribada del Corte Inglés és una de les principals preocupacions de Coll i Pujol. Tot i que el conveni estableix que es remodelaran els carrers Torrent de la Batllòria, Vall-Llebrera i Coll i Pujol, el veïnat creu que caldria afegir millores a carrers com el del Por­- venir, Santa Bàrbara o Jau­me Solà. Més enllà de les qüestions urbanístiques, els veïns de Coll i Pujol volen tenir veu i vot en temes com la cultura o la creació d’equipaments. En a­quest sentit, asseguren que els manca una escola bressol o espais per als avis. De tot plegat, en parlaran amb la regidora del Districte 1, Montse Juárez (CiU), a qui fa­ran arribar la proposta de necessitats per al barri, en la que serà la primera tro­bada de la comissió participativa.

L’OPOSICIÓ, AL MARGE

La comissió de Coll i Pujol només estarà formada per veïns i govern tot i que la proposta de l’entitat veïnal era que també hi entressin els grups de l’oposició. Durant el Ple municipal de gener, el govern local va rebutjar una moció que recollia aquesta proposta. Tot i així, l’Associació de Veïns de Coll i Pujol s’ha compromès a tenir el PP i ICV-EUiA informats de tot allò que faci re­ferència al barri. El vicepresident de l’entitat veïnal, Francesc Barriga, assegura que han d’estar preparats per si hi ha un nou govern, ja que “poden canviar les cadires”, però els veïns volen actuar “amb transparència”.