La FAVB va presentar les seves propostes. Foto: Twitter (@FAVBBadalona)

La Federació d’Associacions de Veïns de Badalona (FAVB) marca els mínims necessaris que hauran de tenir en compte en matèria d’habitatge els partits polítics que es presenten a les eleccions municipals.

En un acte celebrat dilluns passat a la Casa de la Vila, les entitats veïnals de la ciutat van exposar els set punts d’urgència per fer front a la pobresa i a la manca d’habitatge, que consideren que s’han de dur a terme a partir de la pròxima legislatura. Van explicar aquestes mesures als representants de tots els grups municipals (excepte el PDeCAT, que celebrava la seva presentació de candidatura el mateix dia i, per tant, es va excusar).

EXIGÈNCIES MÍNIMES
Entre les propostes que va fer la FAVB destaquen l’augment progressiu de les ajudes al lloguer, amb l’objectiu d’arribar a un total de 600.000 euros a finals del pròxim mandat (l’any 2023) i la creació d’un parc d’habitatge social de propietat i gestió municipal, amb l’objectiu d’atendre casos d’emergència social.

El vocal d’urbanisme de la federació, Pepe Sánchez, explica a Línia Nord que al debat que es va fer dilluns els mateixos partits van defensar que era millor comprar pisos que fer-ne de nous. Tot i que des del PSC i Cs van plantejar que també s’havia de fer habitatge, no només de lloguer, sinó també de venda.

Per fer front a la pobresa, la FAVB va proposar als partits crear “en el primer any de legislatura” un alberg obert les 24 hores per a persones sense sostre des d’on es doni cobertura a totes les necessitats d’aquest col·lectiu, des d’un menjador social “en condicions” fins a atenció psicològica.

COMPROMÍS POLÍTIC
El vocal d’urbanisme de la FAVB assegura que “el 75% o 80% de les propostes van ser acceptades per tots els partits” i, per tant, considera que existeix un compromís ferm per part de les formacions polítiques de la ciutat en donar resposta a les necessitats plantejades pel conjunt dels veïns i veïnes.

“Si en són conscients, volen fer ciutat i no electoralisme, evidentment agafaran gran part d’aquestes condicions que hem donat de guia”, destaca Sánchez.

La federació de veïns va anunciar que celebraran dues reunions més amb els grups municipals de la ciutat. El 2 de maig, per tractar el futur de Can Ruti, i el 9 de maig, per plantejar les necessitats de Badalona en matèria de mobilitat i transport públic.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram