Els tres exalcaldes de Tiana Ferran Vallespinós, Ester Pujol i Emili Muñoz. Foto: Ferran Vallespinós

Crisi al govern de Tiana. Els batlles socialistes Ferran Vallespinós i Ester Pujol i l’alcalde de GENT-ICV Emili Muñoz han demanat la dimissió immediata de la regidora de Cicle de Vida i Cultura, Marta Guàrdia, per les “falses acusacions” sobre la mala gestió de la residència Sant Cebrià.

En un comunicat conjunt, els tres exalcaldes -que van governar al municipi entre 1995 i 2019- asseguren que les polèmiques afirmacions de la regidora de JxCat al Ple celebrat la setmana passada no són més que una “acusació gratuïta per amagar les seves responsabilitats sobre els fets ocorreguts durant el mes de març de 2020”, quan es va iniciar el brot de coronavirus al geriàtric que va acabar amb la majoria dels usuaris contagiat i amb 31 persones mortes.

Segons els batlles, el govern de Tiana tenia “tots els instruments legals per inspeccionar, controlar i donar suport complementari si hagués calgut” i consideren que els fets són prou greus com perquè Guàrdia -que continua sent actualment la gestora de la titularitat municipal de la residència- sigui “cessada immediatament del càrrec”.

Els exalcaldes Ferran Vallespinós i Ester Pujol també han tingut paraules pels dos regidors del PSC a l’Ajuntament de Tiana, que durant el Ple no van sortir en defensa dels batlles socialistes i de qui esperen que es manifestin per condemnar les greus acusacions de la regidora Guàrdia. Vallespinós va un pas més enllà i també demana la sortida dels socialistes del govern amb ERC i JxCat.