Protegir, defensar i fer front als aspectes necessaris per mantenir la qualitat del servei d’ensenyament públic a la ciutat és una meta a la que pares, mares, grups polítics i entitats volen arribar.

En aquest sentit el PSC badaloní no ha volgut perdre punts sinó tot el contrari i s’ha adreçat a les Associacions de Mares i Pares d’Alumnes dels centres de la ciutat mostrant el seu recolzament. Al mateix temps, denuncien que ha minvat l’aposta en nous recursos així com també s’han deixat de banda els compromisos existents i pendents de construcció de nous centres, en aquest sentit el grup es posa al costat de la comunitat educativa de la ciutat per fer del propòsit, una realitat.

CARTA A LES AMPAS

El president del Grup Municipal Socialista, Jordi Serra, i el regidor responsable d’Educació del Grup Municipal, Aniceto Ramírez, han signat una carta que han fet arribar a les AMPAS de la ciutat. En aquest escrit es mostren al costat de les escoles de Badalona i de les dificultats que aquesta està vivint.

Unes dificultats que, segons s’indica a la carta, “s’inicien amb la desaparició de la sisena hora lectiva en la majoria dels centres educatius de la nostra ciutat o les lamentables retallades pressupostàries que han afectat als equips docents que treballen directament amb els vostres fills i filles i afecten negativament a la qualitat de l’educació que en reben”.

En aquest sentit el PSC s’ofereix per continuar treballant per minvar, en la mesura dels possible, les ja esmentades negatives conseqüències d’aquestes decisions i també es posen a disposició de tota la comunitat educativa per recolzar-los, assessorar-los i lluitar plegats per les millores.

Però no tot són crítiques a les decisions d’altres partits polítics per sanar la situació actual sinó que en aquesta mateixa carta també es recorda als membres de les AMPAS que en el mandat municipal anterior, es va destinar gran part dels diners del Fons Estatals d’Ajuda Local corresponents a l’any 2010 al manteniment, les reformes i reparacions de la totalitat de les escoles públiques de primària de la la ciutat de Badalona.

També es va signar, durant aquest mandat, un protocol d’intencions amb la Generalitat de Catalunya per tal d’aconseguir la construcció dels esperats nous centres docents públics, així com el desenvolupament dels Instituts Escola a la ciutat. Aquests últim és un dels projectes irrenunciables del PSC de Badalona.

Un objectiu que forma part del full de ruta del grup municipal, tal i com han fet saber a la resta de partits de la ciutat en els diferents plens on s’han tractat temes educatius, tant d’àmbit local com autonòmic. En el comunicat que el grup ha enviat a les AMPAS, es fa menció al Pla de construcció de llars d’infants municipals endegat que va permetre l’entrada en funcionament de sis nous centres a la nostra ciutat.

Un Pla que no acabava aquí, era el punt d’inici d’un compromís d’obertura periòdica de nous centres. Comproḿis al qual, com s’expressa en l’esmentada carta “no podem ni volem renunciar, d’aquí que continuarem treballant de cara a aconseguir que, en la mesura de les possibilitats pressupostàries, una part dels recursos del departament es destinin a noves construccions”.

FORMACIÓ CONTINUADA

Una de les altres prioritats, tant dels socialistes com d’altres forces polítiques i ciutadanes és la formació contínua al llarg de tota la vida. Un formació que, tenint en compte els temps de crisi i atur que el país està passant,esdevé gairebé necessaria.

L’escrit recorda de quina manera en les passades eleccions municipals el “PSC de Badalona va incloure en el seu programa electoral la construcció d’una segona escola d’idiomes, projecte al qual no renunciem, tot recordant els excel·lents resultats que l’Escola Oficial d’Idiomes de Badalona ha tingut per tots els seus alumnes al llarg d’aquest anys”.

Finalment en la missiva, els regidors socialistes que es mostren, tal i com es plasma al llegir la carta enviada als pares d’alumnes de les escoles públiques, oberts a escoltar els plantejaments i necessitats de tota la comunitat educativa, fan un reconeixement al moviment educatiu impulsat per les mares i els pares de Badalona.

En el manifest, es lloa l’esforç i la dedicació que professen a favor del servei públic d’educació així com també per apostar per la qualitat del sistema en tots els seus nivells.