Skaters de renom han fet del Parc de les Muntanyetes un punt de referència gràcies las vídeos pujats a Internet. D.G."

El club de monopatí Los Planos demana a l’Ajuntament de Badalona la reconversió de part del Parc de Les Muntanyetes en una zona d’skate, aprofitant les obres que s’estan duent a terme. L’ajuntament ha començat a treure la làmina d’aigua que venia patint fa temps les restriccions derivades de diverses sequeres. Molts joves li havien trobat un nou ús, i així s’havia convertit en una estructura ideal per practicar l’skate. La plaça va atreure a figures del monopatí d’arreu, i a la xarxa es poden trobar vídeos de professionals practicant aquest esport al parc de les Muntanyetes. Amb aquestes obres, la làmina es convertirà en una zona de jocs infantils, amb pistes de bàsquet, taules de ping pong i una espai de patinatge artístic. Los Planos considera que habilitar i senyalitzar aquesta zona per practicar l’skate suposaria una despesa mínima, i integraria la cultura de monopatí en un espai obert a tothom. Els joves volen demostrar que aquest és un esport sa i divertit, a través del qual es pot educar els més menuts. De fet, ja fa tres anys que donen classes gratuïtes a la pista esportiva de la Plaça dels Músics, gràcies a un acord amb l’associació de veïns del barri.

Els skaters reconeixen que hi ha veïns que es queixen del perill que suposa practicar aquest esport a la via pública, però l’associació Los Planos opina que hi ha molts prejudicis entorn l’skate. Tanmateix, creu que un bon condicionament de l’espai reforçaria la seguretat de patinadors i vianants.

Los Planos considera que el Bada Rodes Skate Bici Park de Les Guixeres els queda molt lluny als skaters més petits. Denuncien també que no és un bon espai per entrenar de manera professional, ja que les bicicletes interfereixen en la pràctica del monopatí, i adverteixen que molts pares pensen que el Bada Rodes és un parc més de la ciutat, i que el poden utilitzar lliurement amb els seus fills petits. El principal problema, però, és que el Bada Rodes no encaixa en la filosofia de l’skate, un esport de ciutat, que troba un al·licient especial en les estructures urbanes.

Els skaters diuen que les diferents actuacions que s’han dut a terme al Parc de Les Muntanyetes per evitar el patinatge els fan sentir com a delinqüents, i denuncien el tracte que reben per part de la policia. En senyal de protesta, el passat divendres 25 els skaters van recórrer la ciutat, des del parc de Montigalà fins a la Plaça de la Vila, per reclamar als responsables municipals que apostin de veritat per fer de Badalona un punt de referència mundial del monopatí.