Va ser una lluita entre iguals

La Penya no va saber aixecar el cap de la històrica derrota front el Màlaga i ha tornat a rebre un altre dur correctiu, 69 a 93. El pitjor de tot és que s’allunyen les opcions de jugar els play-offs: la pallissa li va clavar un rival directe per la lluita pel vuitè lloc. Per tant, el DKV, amb el basket average en contra, es troba a tres victòries de la classificació i amb els partits contra el Barça i el Baskonia per davant. El que ara importa, però, és la imatge de l’equip, que fou més que pèssima. Tot i que durant els primers 20 minuts van seguir l’estela del Gran Canaria, sempre davant al marcador, a partir del 3r quart tot va començar a sortir malament als jugadors verd-i-negres. I quan no et pots enganxar al partit, com reconeixia Pepu en roda de premsa, aquest es trenca i es baixen els braços.

Si a la primera part, tot i no estar molt encertats en el tir, havien fet una bona actuació defensiva i havien mantingut la sensació d’una remuntada imminent, a la segona passà tot el pitjor que podia passar: pèrdues de pilota en atac, tirs lliures i triples fallats, permissivitat en defensa i, el pitjor de tot, jugadors que no trobaven el seu lloc a la pista.

A més, si li sumem l’espectacular actuació de Jaycee Carroll (35 punts), que va rebre l’ovació de l’afició verd-i-negra, i mirem algunes estadístiques dels canaris (12 de 22 en triples, més faltes que la Penya i 112 de valoració), podem entendre, si som comprensius, que el resultat fos el que va ser.

En tot cas, ningú hauria de posar en dubte la professionalitat dels jugadors, tothom té un mal dia (o dos, com és el cas). Però la seva motivació i la seva entrega possiblement sí, doncs són aspectes que en el parquet es noten. Quan l’equip estava encaixant la pitjor derrota a casa de la història – perdien de 31 al 4t període – Pepu va posar a cinc jugadors de la casa sobre la pista i es va notar la diferència. Van aconseguir maquillar el resultat i van arrencar, sobretot Llovet, els aplaudiments de l’Olímpic, que minuts enrere havia xiulat a Hosley i que al finalitzar el partit ho tornà a fer per tot l’equip en general.