Estat en el que ha quedat la façana de l’Antic Cafè del Mar. Daniel Gutiérrez

La cafeteria teteria L’Antic Cafè del Mar ha patit un assetjament de robatoris que ha acabat amb la detenció dels lladres per part dels Mossos d’Esquadra. D’ençà del mes de desembre han robat dues vegades a l’establiment i ho han intentat dues vegades més.

La propietària de la cafeteria, Belén Blanch, explica que els lladres actuaven de nit i d’una forma molt “rudimentària”, ja que esbotzaven el vidre amb unes pedres que hi havia en una obra propera. Segons el seu relat dels fets, els infractors rebentaven el vidre i buidaven tot el que hi pogués haver a la caixa registradora. Dues de les quatre vegades els veïns van impedir el robatori després d’haver sentit el soroll i, posteriorment, haver avisat a la policia.

ONADA DE ROBATORIS

L’Antic Cafè del Mar no ha estat l’únic establiment on han entrat a robar del carrer Ribes i Perdigó. Segons la mateixa propietària, tres comerços més amb l’aparador de vidre han estat víctimes del mateix assalt amb el mateix mètode. Botiguers del mateix carrer del Mar també han denunciat als Mossos d’Esquadra de Badalona robatoris durant aquest últim més. Els comerciants reclamen a la policia i al mateix Ajuntament de Badalona més vigilància de nit que és quan es produeixen els robatoris. La policia descarta que siguin bandes professionals i assegura que incrementarà la vigilància a la zona. Tot i així, pels comerciants és insuficient. També ho reclama el Gremi d’Hostaleria del Barcelonès Nord. La seva gerent, Núria Garriga, ha explicat que en el darrer any s’han multiplicat els robatoris en bars i restaurants al Centre de Badalona.