L’estació de la L10 Llefià ja s’ha integrat a les vides dels veïns de Llefià. Ajuntament

La mitjana d’usuaris de la L10 durant els set primers mesos des de l’entrada en funcionament supera les previsions inicials. En dies feiners al mes d’octubre La Salut és l’estació més concorreguda, amb 9.000 usuaris, seguida de Llefià, amb 6.000, i Gorg, amb 1.600 usuaris de mitjana. Tot plegat suma una activitat diària de 16.600 passatgers a les estacions de Badalona, xifra que supera la previsió inicial de 14.600 usuaris, que era la demanda esperable després de l’entrada en servei de la connexió amb la Sagrera, i fins al moment que es completi la línia.

Fonts de TMB fan, doncs, una valoració positiva de la utilització de la línia, tot i que es mostren prudents ja que, recorden, les estacions només porten 7 mesos obertes, un període encara curt per poder fer una estimació real de l’èxit o no de la nova infraestructura.

La Salut és l’estació de més afluència, no només de Badalona sinó de tota la L9/L10. Llefià se situa 3.000 passatgers per darrere, mentre que Gorg està sent més un node de connexió entre la L2 i la L10 que no pas una entrada de passatgers, a causa del baix nivell de desenvolupament urbanístic de l’entorn.

TMB està satisfeta de la conducció automàtica, el funcionament dels ascensors de gran capacitat i les portes d’andana. Admet que s’han produït incidències per fallades puntuals dels sistemes auxiliars o per un excés de sensibilitat de les alarmes, però la valoració és positiva.

COMERCIANTS SATISFETS

Des de l’Associació de Comerciants Pérez Galdós i carrers adjacents, el seu responsable, Ricardo Jiménez, valora molt positivament els 7 primers mesos de vida de la L10 al seu pas per Llefià ja que apropa el barri al centre de Badalona, i a Barcelona. Per Jiménez, la línia està molt ben connectada, i és “moderna, ràpida, dinàmica i amb un excel·lent estat de conservació”.

Tot i que encara no han detectat un increment de clients ni de vendes en els 7 primers mesos de funcionament de la L10, Jiménez espera que aquesta nova infraestructura incrementi l’afluència de clients a un barri on fins ara “era molt difícil d’aparcar-hi”. “Ens portarà nous clients, segur”, conclou un Jiménez esperançat que amb la L10 el comerç del barri en sortirà beneficiat.