Una pancarta feta amb samarretes demanant futur pels treballadors de la planta de Nissan a la Zona Franca de Barcelona. Foto: Àlex Recolons / ACN

Prop de 400 veïns del Barcelonès Nord es veurien afectats pel tancament de les plantes de l’empresa automobilística Nissan a la Zona Franca de Barcelona, Montcada i Reixac (Vallès Occidental) i Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat). Després que en el Ple extraordinari del passat divendres l’Ajuntament de Badalona mostrés el seu suport als treballadors de la companyia amb una Declaració Institucional, altres consistoris com el del Tiana també han volgut sumar-se a aquest reconeixement i a la demanda de solucions per evitar que gairebé 3.400 treballadors perdin el seu lloc de feina.

Segons han detallat diverses entitats i alguns actors polítics com el regidor d’ERC a Badalona Oriol Lladó, el tancament de les instal·lacions de Nissan afectaria aproximadament a un total de 200 badalonins. A Santa Coloma de Gramenet, la xifra de veïns que podrien quedar-se a l’atur per la decisió de la companyia també s’elevaria fins als dos centenars.