Absil es va proclamar alcalde ahir. Foto: Socialistes de Montgat

El líder dels socialistes al municipi, Andy Absil, és el nou alcalde de Montgat. Absil va prendre possessió del càrrec en el Ple extraordinari que es va celebrar ahir per debatre i votar la moció de censura contra la fins aleshores alcaldessa, Rosa Funtané (ERC), presentada pel PSC, Junts per Montgat, Som de Montgat i l’exregidor de Cs, ara no adscrit. Amb nou vots a favor i vuit en contra, la moció va prosperar.

En el seu primer discurs com a batlle, el socialista va estendre la mà a tots els regidors, ja que considera que tots són “necessaris”, i va manifestar la seva aposta “per una política sobretot municipal”. Abans, però, la Sala Pau Casals va ser l’escenari d’un intens debat, amb acusacions i retrets inclosos, entre els partits favorables i contraris a la moció.

Així, els regidors d’ERC i En Comú Podem, que fins ara formaven l’equip de govern, van titllar de “pacte de la vergonya” l’acord per fer-los fora de l’Ajuntament. A més, tant Funtané com el líder dels comuns, Daniel Fuentes, van criticar l’ús de “dos trànsfugues” i van recordar que les direccions comarcals i nacionals de Cs i JxCAT han desautoritzat la moció. Finalment, la ja exalcaldessa va acabar la seva intervenció amb una afirmació clara: “Tornarem més forts”.

Els impulsors de la moció, per la seva banda, van insistir en la importància de fer política per al poble, deixant de costat la política nacional. En aquest sentit, la portaveu de JxCAT, Mercè Marín, que agafarà el relleu a l’alcaldia d’aquí a dos anys, va dir que “al poble no valen governs d’esquerres, de dretes, independentistes o unionistes”. Sobre el paper d’ERC durant aquests mesos, Absil va dir que els seus regidors “s’han preocupat més pel que passa fora que pel que passa al municipi”.